En aquest apartat, Down Catalunya aplega els seus programes culturals, els quals intenten donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, a l’hora que permet fer difusió i sensibilització a la societat en general de la imatge actual de les persones amb síndrome de Down.

Sortides de senderisme

visita a Montserrat

Un grup de joves amb i sense discapacitat es reuneixen per fer sortides i caminar per tal de preparar-se per realitzar un tram del camí de Santiago tots plegats.

Torneig de futbol

Torneo Fútbol

Torneig on equips formats per joves amb i sense discapacitat competeixen en una sèrie de partits simultanis, així com concursos de xuts i penalts.

Parapent

parapent

Gràcies al Club Esportiu Organyà Xperience, un grup de joves van tenir l’oportunitat de practicar parapent adaptat a les seves necessitats al Montseny.

1,2…gravant!

1,2,gravant

Espai on joves amb discapacitat intel·lectual es reuneixen per elaborar notícies, entrevistes i posar música. L’objectiu principal és crear un espai on els joves puguin expressar el que senten, viuen o pensen en relació a una sèrie de temes que els hi afecten.

Ruta Xacobea

Ruta Xacobea

La Ruta Xacobea es va dur a terme del 16 al 27 de juliol. El grup de 15 joves van recórrer més de 100 km de Sarria (Lugo) a Santiago de Compostela (A Coruña), i van tenir la oportunitat de conviure en la diversitat i gaudir d’unes vacances alhora que milloraven el seu estat físic.

Navegació

Curs Navegació

El curs de navegació, que es va dur a terme durant els mesos de maig, juny i juliol, constava de classes teòriques (on els joves podien aprendre els conceptes bàsics de navegació) i pràctiques (sortides de navegació).