Publicat en nov. 4, 2013 en Down España, Sense categoria, Trobada de famílies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La 13a trobada de famílies i 5a trobada de germans de Down Espanya ha reunit prop de 800 persones a Toledo entre el 31 d’octubre i el 3 de novembre. Com cada any, les famílies i els nens, joves i adults amb síndrome de Down han compartit uns dies molt especials, en els que han intercanviat emocions i experiències, han assistit a diverses xerrades informatives, i han passat estones de lleure i diversió, com una visita guiada per Toledo.

No a la incapacitació

L’escola inclusiva i la vida autònoma han tornat a ser dos dels principals eixos de la trobada, però en aquesta edició la qüestió que més interés ha aixecat ha estat la nova forma d’entendre l’edat adulta en les persones amb síndrome de Down. L’advocat de la Fundació Aequitas Francisco González ha desaconsellat la incapacitació, que és l’instrument jurídic al que s’ha recorregut durant molts anys a fi de protegir les persones amb discapacitat.

Segons González, la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat “ha obert un nou escenari”. “La Convenció estableix que no s’ha d’incapacitar a la persona sinó desenvolupar sistemes de suport per a la presa de decisions, ara és la societat qui ha de fer l’esforç per incloure les persones amb discapacitat”.

A la trobada, inaugurada per la presidenta de Castella-La Manxa, Maria Dolores de Cospedal, han assistit un bon nombre de famílies de les entitats que formen part de Down Catalunya. A la imatge hi surten gairebé totes elles.

Respongueu